Tripadvisor és la major comunitat de viatgers del món, per la qual cosa si tens un negoci d’hostaleria és menester situar-ho en aquesta plataforma. És una eina que utilitzen la majoria dels usuaris de serveis per conèixer les instal·lacions, productes i opinions d’altres clients que anteriorment han visitat un establiment en concret. És una de les més importants a nivell mundial pel nombre de visites mensuals (més de 50 milions), la qual cosa la converteix en una eina eficaç per treure-li partit al teu negoci.

Avantatges

 • Permet mantenir informat a qualsevol viatger internacional del lloc on es troba ja sigui a través de la web o de l’aplicació de la plataforma.
 • Té una enorme base de dades.
 • Es poden veure fotografies tant dels visitants com dels propietaris de l’establiment.
 • Ofereix les dades més importants sobre un local en concret, incloent les opinions d’altres visitants.
 • Té un cercador d’hotels, vols i viatges, la qual cosa permet a l’usuari reservar totes les seves vacances des d’una mateixa pàgina.
 • Es poden veure les millors recomanacions del lloc que estàs visitant
tripadvisor-app

Aplicació de Tripadvisor per al mòbil

És interessant per als usuaris i, per tant, també ho és per al teu negoci

Com puc registrar-me?

Registrar-se com a amo d’un establiment en Tripadvisor és molt fàcil i pot fer-se de forma gratuïta. Es pot sol·licitar un perfil a través d’un representant del teu negoci o crear-lo quan un usuari de la plataforma escrigui una opinió sobre el seu establiment.
Per començar, el primer que s’ha de fer és comprovar si algun viatger ja ha afegit el teu negoci, Si és així, sol·licita el teu perfil fent clic sobre el nom per confirmar la teva vinculació amb l’establiment. En cas contrari, fes clic a l’enllaç “Anunciï’s avui mateix” i podràs crear-te un perfil. Se’t sol·licitarà una sèrie de dades per confirmar la teva relació amb l’establiment com ara el nom, correu electrònic i nom del negoci. Quants més detalls es donin, més precís serà el perfil, per la qual cosa incorporar una descripció, una foto i altres dades interessants serà molt beneficiós per al teu local. Cal tenir en compte que aquesta plataforma et demana una sèrie de requisits que s’han de complir, per la qual cosa és necessari que comprovi si els compleix el teu negoci abans de crear el perfil.
A partir d’aquí, ja podràs beneficiar-te de les eines gratuïtes que ofereix Tripadvisor.

Eines gratuïtes

Una vegada creat el perfil, ja pots accedir el “Centre de Gestió” on podràs gaudir d’eines molt interessants per al teu negoci:

 •  Gestionar el teu perfil: Et permet afegir fotos, actualitzar les dades i realitzar algunes altres tasques administratives.
 •  Administració d’opinions: A través de la secció “Opinions”, trobaràs totes les eines necessàries per administrar, controlar i respondre a les opinions que els usuaris escriguin sobre el teu negoci. A més, pots utilitzar l’Opinió Exprés per enviar correus electrònics, sota la teva responsabilitat, als teus clients per animar-los al fet que realitzin algun comentari en el teu perfil de Tripadvisor. Si desitges conèixer més detalls sobre aquesta eina consulta la Guia completa d’Opinió Express
 • Respostes d’adreça: Una altra de les possibilitats que es tenen en aquesta plataforma gratuïta és respondre a les opinions dels usuaris. Sempre s’ha de respondre amb summa cura i des del respecte. És un dels aspectes més importants per als negocis d’hostaleria, doncs aconsegueix donar una imatge positiva al seu negoci.
 •  Deixar constància dels teus merits: Si reps bones crítiques i aconsegueixes un certificat de Tripadvisor, la plataforma et permet deixar els teus merits en el teu perfil. Amb elswidgets  podràs mostrar els teus premis i opinions en el teu lloc web.
pegatina-de-certificado-de-excelencia

Adhesiu certificat d’excel·lència

 •  Integrar la teva pàgina amb Facebook: Els teus seguidors poden veure els essencials de la teva pàgina de Tripadvisor i escriure opinions sense necessitat de sortir de Facebook.
 •  Màrqueting online per a hotels: A través de Tripadvisor Insights  podràs accedir a diferent informació en diversos formats com a seminaris, vídeos, guies i molt més. Es presenta com un portal de continguts que ajuda a conèixer més el sector turisme.
 •  Eines promocionals: Tripadvisor ofereix elements per cridar l’atenció dels usuaris i augmentar les opinions per obtenir més beneficis:

         1. Adhesius: Hi ha de 3 tipus: recomanat, horari i free wi-fi. Totes elles porten el logo de Tripadvisor

         2. Targetes “escriu una opinió”: Són targetes perquè puguis donar-les-hi als teus clients i així recordar-los que poden escriure una opinió en el seu perfil de Tripadvisor

Eines de pagament

Una vegada espremudes totes les possibilitats gratuïtes que Tripadvisor t’ofereix per al teu negoci, tens l’opció d’invertir en eines de pagament. Resulten molt interessants per al teu negoci, però et recomanem no gastar diners fins que la teva pàgina web estigui ben posicionada, i el teu negoci tingui certa popularitat:

 • Reserva instantània: Els clients podran realitzar les seves reserves directament des del teu perfil de Tripadvisor. El preu dependrà de les reserves que s’efectuïn des de la pàgina, ja que segueix el model Cost per Clic i per comissió una vegada donat d’alta.
ejemplo-de-reserva-instantanea

Exemple de reserva instantània

 • Perfil Plus: És una eina pensada per a allotjaments. T’ajuda a destacar el teu negoci i generar més reserves directes. Pots destacar les novetats del teu negoci o els esdeveniments de la teva zona per cridar l’atenció dels usuaris. Les seves ofertes especials atrauran a viatgers i els portaran a la pàgina del seu establiment. Gràcies als seus enllaços de contacte, podran realitzar cerques en Tripadvisor o reservar directament en el seu lloc web, per telèfon o per correu electrònic. A més podrà accedir a informació exclusiva sobre els viatgers, la competència i el mercat. El preu depèn del nombre d’habitacions i la ubicació del teu negoci. Pots visitar www.tripadvisor.es/businesslistings per aconseguir un pressupost.
 • Eines promocionals:

          1. Imants promocionals: Una altra forma de recordar als teus clients que realitzin una crítica del teu local és amb els imants i segells que t’ofereix la plataforma. N’hi ha “escriu una opinió” i per a cotxes
          2. Targeta de visita: N’hi ha “per a marques”, “troba’ns”, “escriu una opinió” o “magnètica”. Són targetes per donar-les-hi als clients, però, a diferència de les gratuïtes, aquestes estan personalitzades. El seu preu varia segons el model.
          3.Segells, adhesius, encarts i sobres: És una altra forma de recordar al client que escrigui una opinió d’una forma més original.
          4. Lones, articles de papereria, roba i molt més: Tot això amb l’objectiu de cridar l’atenció dels clients.

Com podem veure, es tracta d’una plataforma molt eficaç a l’hora de donar-li visibilitat al teu negoci. Per començar aquesta aventura, les eines gratuïtes són molt interessants. Si el teu local té un gran volum de clients i està molt ben posicionat, pots optar per les de pagament. Això ja ho deixem a la teva elecció.