Amb la primerenca incorporació dels nens al món digital, la por dels pares a què naveguen per la xarxa per llocs inadequats és cada dia més gran.
Internet pot comportar greus perills per als més joves, de manera que un degut control parental és totalment necessari si no volem que els nostres fills pateixin el més mínim contratemps.

Per a això, hi ha eines que poden facilitar la feina als progenitors permetent- bloquejar, controlar i registrar l’ús que els més petits de la casa fan dels dispositius mòbils.

Aquestes eines van des d’aplicacions educatives per als nens fins a altres de control parental perquè els pares se sentin tranquils i segurs quan els seus fills estiguin navegant per la xarxa.

A continuació us mostrarem una llista de les eines de control parental més interessants i eficaços.

 

Adolescentes con tablet control parental

Screem Time Control Parental

Es tracta d’una aplicació disponible per IOS i Android. És gratuïta, encara que també compta amb una versió Premium el període de prova dura 14 dies. És molt interessant per a aquells pares preocupats per l’ús excessiu dels seus fills en aplicacions mòbils.

Aquesta eina permet acotar el temps que els fills passen davant de la pantalla. A més, bloqueja l’ús de les xarxes socials i jocs a l’hora de dormir pot programar la seva prohibició a partir d’una hora determinada i realitzar un seguiment a distància de les seves accions.

Un dels serveis més interessant que ofereix aquesta aplicació és la possibilitat de recompensar als nens quan finalitzin les seves tasques. Quan els més petits porten a terme certes accions, l’eina desbloqueja temps addicional per usar-lo en determinades aplicacions.

Screem Time necessita permisos administratius, de manera que s’establirà una contrasenya perquè els nens no puguin desinstal·lar el programari.
screen time control parental

 

Qustodio

Disponible per IOS i Android, és una de les eines de control parental més completes.

A més de les opcions de bloqueig i de les limitacions d’ús per a certes aplicacions, aquesta eina et permet monitoritzar les accions dels teus fills en xarxes socials i establir franges d’horari.

Però si el que vols és centrar-te en la seva seguretat, l’opció de pagament és la teva. Amb el servei Premium podràs controlar tot el que fa el teu fill a través de la xarxa com amb qui parla o supervisar els seus missatges. A més, inclou un botó de pànic perquè el teu fill pugui contactar amb tu en cas d’emergència.

 

Kid´s place

Aquesta aplicació, totalment gratuïta, és perfecta per a aquells pares amb fills que utilitzen el seu propi mòbil. Permet crear diversos perfils en el cas que vulguem fer un control parental diferent de cadascun dels nostres fills. Una de les característiques més estimades pels pares és la necessitat d’utilitzar una contrasenya quan es vulgui sortir de l’àrea dels nens, alguna cosa essencial per establir un entorn segur.

A més d’aquestes característiques, aquesta aplicació mostra una pantalla d’inici específica per a cada perfil mostrant només les aplicacions que anteriorment l’adult ha autoritzat i és capaç de bloquejar les trucades entrants durant el seu ús.

 

kid´s place control parental

Family Time

Executable en IOPS, Android i Kindle. Aquest programari ofereix informes periòdics sobre l’ús del telèfon, control de temps i un apartat de “Panic Alerts”.

A més, aquesta eina té 3 característiques molt interessants: App Blocker, Place i Watchlist.
– App Blocker permet bloquejar aquelles aplicacions i jocs inadequats per als més petits.
– Place, et proporciona informació sobre la localització de l’infant, a més d’avisar amb una notificació si traspassa llocs que li està prohibit trepitjar.
– Watchlist, permet crear una llista dels contactes que els progenitors consideren poc beneficiosos per als seus fills. Si aquests es comuniquen amb algun d’aquests contactes, se’ls notificarà als pares.

 

family time control parental

Mobil Fence

Aquesta aplicació és ideal per prevenir el bullying a causa de la monitorització dels missatges intimidatoris. Si el teu fill rep un missatge amb una paraula determinada, se t’avisarà de forma immediata.

Aquesta eina, a més d’incloure les utilitats de les anteriors, té l’opció de bloquejar algunes funcions com la càmera, el wifi, el blueooth o trucades a certs nombres.
Un altre dels avantatges d’aquesta aplicació es troba a la seva web, on podràs trobar preguntes i respostes sobre el seu ús i la seva fàcil instal·lació.

 

Mobil Fence control parental

 

Footprints

Aquesta aplicació, només disponible per a Apple, és interessant, sobretot, perquè se centra en la localització del nen. Tot i que ja hem vist que en anteriors eines ja disposaven d’aquest servei, Footprints té altres matisos molt atractius i és que es pot veure el recorregut exacte que ha fet el nostre fill per arribar a un determinat lloc., A més d’enviar-te notificacions si el nen ha traspassat una àrea prohibida. Aquesta aplicació es pot executar en un segon pla, per la qual cosa la despesa de bateria és molt escàs.

 

Footprints Mobil Fence control parental

 

ESET Parental Control

És una altra de les eines més sol·licitades. A més de les característiques de la majoria d’aplicacions com establir un temps d’ús, bloquejar certs continguts o monitoritzar les seves accions, aquesta aplicació informa sobre el rànquing de webs visitades amb més freqüència i compta amb un sistema de missatgeria integrat.

Per vetar l’accés a certes pàgines, només cal introduir l’edat del nen, però és més eficaç si fiquem cadascuna de les adreces web de forma manual.
ESSET control parental

Mode Nens

És l’aplicació estrella per als més petits de la casa. A més de comptar amb les funcions bàsiques de la resta d’aplicacions dedicades al control parental, té un gran nombre d’aplicacions i jocs per a ells. Aquests jocs estan dividits segons l’edat, de manera que podrem saber quins són els adequats per al nostre fill.

 

Modo niños control parental

 

Aquestes són només algunes de les moltes aplicacions disponibles per controlar i assegurar als nostres fills a la xarxa. Segons les vostres preferències i necessitats podeu escollir una o una altra. Recordeu que el vostre fill no li agradarà gens de cap d’aquestes eines, de manera que intenteu presentar-com una forma de seguretat i no com un càstig.