Facebook anunciava la pasada setmana al seu blog un nou canvi a l’algoritme que gestiona el timeline de la plataforma social. A partir d’ara, l’empresa de Mark Zuckerberg donarà més prioritat a les publicacions dels amics i familiars que als continguts publicats pels editors, es a dir mitjans, marques i personalitats. Aquesta nova forma de gestionar la xarxa suposa un handicap per aquells mitjans que depenen del públic que els segueix a través de la xarxa social Facebook.

El Descens d’accions socials com ara compartir o comentar publicacions ha provocat aquest canvi en la forma de treballar de Facebook que suposarà un abans i un després en la gestió de continguts de màrqueting a les social media. La xarxa tracta així d’apropar-se als usuaris mostrant-los a la News Feed les històries que considera més importants i rellevants per a ells. A la seva publicació oficial, que pots llegir aquí, atribueixen aquests canvis a la dificultat de gestionar tota la informació que reben els usuaris degut al gran volum que mou la plataforma.
Aquest canvi ve seguint una sèrie d’actualitzacions a la xarxa social que donen prioritat als continguts audiovisuals o de vídeo en directe i promouen la tornada a l’origen de la plataforma, on l’objectiu principal era la interacció i comunicació entre els usuaris.

Impactarà això a la teva pàgina de Facebook?

En general aquesta actualització causarà impacte en l’abast i el tràfic de referència d’algunes pàgines. Això dependrà de la composició de la teva audiència. Per exemple, si la major part del trànsit de referència de la teva pàgina de Facebook ve donat del resultat de les vegades que la gent comparteix el teu contingut i els m’agrada i comentaris d’aquests, l’impacte resultarà menor que si la majoria del trànsit prové directament a través dels articles publicats a la teva pàgina. Per aquest motiu , des de Facebook animen els usuaris de pàgines a publicar contingut que sigui del grat de la teva audiència i que aquesta pugui compartir.