La creació de continguts en vídeo de qualitat té un gran impacte en les vendes i el ROI, de manera que moltes empreses ja estan incorporant el vídeo màrqueting en la seva estratègia de continguts:

  • Els tuits amb vídeo obtenen més resposta que aquells que no en tenen.
  • Els compradors afirmen que han visualitzat vídeos de YouTube per informar-se sobre algun producte.
  • El 73% dels usuaris que veuen algun vídeo compren els productes que en ell s’ofereixen.

És per això que el vídeo màrqueting s’ha convertit en una de les tendències clau per als propers anys. Es tracta d’una eina basada en la imatge audiovisual ideal per connectar amb els usuaris d’una forma ràpida i emocional. Consisteix a crear continguts compartibles, optimitzats i adaptats a cadascuna de les xarxes socials per augmentar la participació de l’audiència.

El vídeo no para de créixer, de manera que s’ha convertit en un bon mètode per arribar a tot tipus d’audiències

movil_video-marketing
A l’hora de realitzar la teva estratègia de màrqueting, el primer que has de fer és preguntar-te a quina plataforma vols compartir el teu contingut audiovisual. Aquí et deixem algunes dades sobre les xarxes socials més populars per facilitar-te la decisió:

Youtube

És la plataforma de vídeo per excel·lència. El seu target són joves d’entre 18 i 34 anys. é una visualització de 6000 milions d’hores de vídeo al mes, per la qual cosa la converteix en un mitjà molt eficaç. Si vols tenir èxit en aquest canal opta pels vídeo de 3 minuts, són els més populars.

Facebook

Avui dia Facebook ha aconseguit desbancar YouTube amb un total de 8.000 milions de visualitzacions al dia.. El seu públic objectiu abasta un gran rang d’edat, però el més comú és entre 24 i 34 anys. En aquesta plataforma, els vídeos de menys d’un minut són els de més èxit ja que els usuaris d’aquesta xarxa social es caracteritzen per ser consumidors de continguts ràpids i diversos.

Twitter

Aquesta xarxa social és molt interessant des del punt de vista del vídeo màrqueting. Gràcies als GIF i a la integració de Periscope s’ha convertit en una de les plataformes més eficaces per compartir contingut audiovisual.En aquest cas, la durada dels vídeos més populars varia en funció de la utilitat que li vulguis donar (entre 30 i 140 segons).

Instagram

La plataforma de la fotografia per antonomàsia també s’atreveix amb el vídeo. Tenia una ampliació limitada de 15 segons, tot i que a causa del seu èxit, s’ha ampliat a 60.Les persones que consumeixen en aquesta xarxa són, majorment, dones menors de 35 anys pel que si el target de la teva empresa es troba en aquest grup , és un mitjà molt eficient per arribar al teu públic objectiu.

Snapchat

Encara que es dirigeix a un públic més jove, aquesta xarxa social ja compta amb més usuaris que Twitter i les seves xifres gairebé arriben a Instagram. Els seus vídeos són d’una durada màxima de 10 segons, pel que necessites ser breu per arribar al teu audiència.

infografia_video-marketing

El vídeo màrqueting arriba per quedar-se, no siguis l’únic que no ho inclogui en la seva estratègia!